VEELGESTELDE VRAGEN

OVER EERLIJKE PRIJS UITVAART

Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Budget Crematie

ALGEMEEN

Wanneer een naaste overlijdt kunt u gerust uw verdriet en emoties de ruimte geven. Kom daarna in actie, of vraag iemand in uw omgeving dit voor u te doen.

Bel ons na overlijden op telefoonnummer 06 – 820 029 19 en geef het crematiepakket of begrafenispakket van uw keuze door.

Het zorgteam van Eerlijke Prijs Uitvaart komt op het afgesproken tijdstip, maandag – zondag tussen 08:00 en 17.00 uur, naar de plaats van overlijden en brengt uw dierbare voor een standaard opbaring naar één van onze uitvaartcentra Afscheidshuys Lingewaard aan de Dorpsstraat 41 te Bemmel of Afscheidshuys Sint Annamolen aan de Hatertseweg 10 B te Nijmegen. Voor overbrengen maandag – vrijdag tussen 17:00 en 08:00 uur en in het weekend geldt een toeslag.

Selecteer vervolgens het budget uitvaartpakket van uw keuze en kies ‘nu regelen’. Vervolgens volgt u, na onderstaande informatie gelezen te hebben, de stappen in verdere proces. Indien het voor u niet mogelijk is online uw uitvaart te regelen dan behoort een telefonisch regelgesprek ook tot de mogelijkheden. Via telefoonnummer 06 – 820 029 19 helpen wij u graag.

Voor het telefonisch regelen brengen wij wel een toeslag voor administratiekosten in rekening.

Als u kiest voor een eenvoudig, voordelig maar toch respectvol afscheid en u heeft al afscheid genomen van uw dierbare dan kunt u het Eerlijke Prijs Uitvaart crematiepakket ‘Respectvol’ of begrafenispakket ‘Respectvol’ kiezen. Deze budget pakketten richten zich op de feitelijke uitvaart.

Heeft u nog geen afscheid genomen, dan adviseren wij het Eerlijke Prijs Uitvaart crematiepakket ‘Respectvol Plus’ of Eerlijke Prijs Uitvaart begrafenispakket ‘Respectvol Plus’. Deze budgetpakketten bevatten een moment van afscheid nemen van uw dierbare inclusief aansluitend het sluiten van de uitvaartkist in de aula van begraafplaats Rustoord of in het rouwcentrum van crematorium Jonkerbos. 

Let op: bij de Eerlijke Prijs Uitvaart budget crematiepakketten en begrafenispakketten heeft u geen keuze in de plaats en het tijdstip van de uitvaart. Gezien de scherpe vaste prijsstelling bepaalt Eerlijke Prijs Uitvaart de plaats van de crematie of begrafenis en ook het tijdstip. Als u plaats en tijdstip en de verdere invulling van de uitvaart zelf wilt bepalen maak dan gebruik van de diensten van Constantijn Koen Uitvaartverzorging voor een uitvaart op maat.

Het is wettelijk voorgeschreven dat een arts het overlijden (natuurlijk overlijden of niet natuurlijk overlijden) formeel vaststelt. De arts vult daarna de verklaring van overlijden in (A- en B-verklaring) met het verzoek deze te overhandigen aan de uitvaartonderneming. Eerlijke Prijs Uitvaart of onze partner doet vervolgens namens u aangifte van overlijden in de gemeente waar uw dierbare is overleden.

Is er sprake van een niet-natuurlijke dood (bijvoorbeeld een ongeluk, euthanasie of een misdrijf) dan loopt de verklaring van overlijden via de officier van justitie. In dat geval zorgen wij dat wij alsnog in bezit komt van een overlijdensverklaring om aangifte van overlijden te kunnen doen. Voor deze extra werkzaamheden brengen wij een toeslag in rekening.

Eerlijke Prijs Uitvaart kan tegen lage tarieven respectvolle en nette uitvaarten verzorgen, omdat wij prijsafspraken hebben gemaakt met onze leveranciers en partners.

De plaats en tijd van de uitvaart wordt door Eerlijke Prijs Uitvaart bepaald. U kunt hierop geen invloed uitoefenen. Op deze manier kunnen wij optimaal gebruik maken van onze prijsafspraken en krijgt uw dierbare een professionele uitvaart voor een voordelig tarief.

De Eerlijke Prijs Uitvaart crematiepakketten en begrafenispakketten zijn er voor iedereen die woonachtig is in ons werkgebied (straal van 25 km rondom Bemmell en Nijmegen) en bewust voor een respectvolle, nette, eenvoudige uitvaart kiest of voor wie prijsbewust is of niet de financiële middelen heeft voor een uitvaart op maat.

Regelen van de uitvaart

Een Eerlijke Prijs Uitvaart budget crematiepakket of budget begrafenispakket regelt u gemakkelijk via deze website.

Indien het voor u niet mogelijk is online uw uitvaart te regelen dan behoort een telefonisch regelgesprek ook tot de mogelijkheden. Via telefoonnummer 06 – 820 029 19 helpen wij u graag. Voor het telefonisch regelen brengen wij wel een toeslag voor administratiekosten in rekening.

Bij het regelen van een uitvaart voor een dierbare die onlangs is overleden, is degene die de uitvaart regelt de contactpersoon.

Helaas is dit niet mogelijk.

De kosten voor de uitvaart dienen minimaal 24 uur voor aanvang van de uitvaart op het bankrekeningnummer van Eerlijke Prijs Uitvaart te zijn bijgeschreven of contant, na overleg met Eerlijke Prijs Uitvaart, te worden voldaan.

Indien het voor u niet mogelijk is online uw uitvaart te regelen dan behoort een telefonisch regelgesprek ook tot de mogelijkheden.
Via telefoonnummer 06 – 820 029 19 helpen wij u graag.

Voor het telefonisch regelen brengen wij wel een toeslag voor administratiekosten in rekening.

De persoon voor wie de uitvaart wordt geregeld, dient overleden te zijn in een straal van 25 kilometer rond Bemmel of Nijmegen. Is de overledene niet overleden in het werkgebied van Eerlijke Prijs Uitvaart dan kunt u helaas geen gebruik maken van onze diensten.

Een uitvaart bij Eerlijke Prijs Uitvaart dient minimaal 24 uur voor aanvang van de uitvaart op het bankrekeningnummer van Eerlijke Prijs Uitvaart te zijn bijgeschreven of contant, na overleg met Eerlijke Prijs Uitvaart, te worden voldaan, zodat alles direct geregeld is. U ontvangt dan ook geen eindfactuur met onverwachte kosten.

Rouwkaarten heeft Eerlijke Prijs Uitvaart niet opgenomen in haar budget crematiepakketten en budget begrafenispakketten. Mocht u toch rouwkaarten willen versturen dan kunt u dit zelf eenvoudig regelen bij MyCards.nl

Bij de Eerlijke Prijs Uitvaart crematiepakketten en begrafenispakketten heeft u geen keuze in crematorium, begraafplaats, datum en tijdstip van de uitvaart. Gezien de scherpe vaste prijsstelling bepaalt Eerlijke Prijs Uitvaart het crematorium en de begraafplaats.

Wanneer u het crematorium of de begraafplaats en de datum inclusief tijdstip zelf wilt bepalen dan adviseren wij u gebruik te maken van de diensten van Constantijn Koen Uitvaartverzorging voor een uitvaart op maat.

Binnen 8 uur halen wij uw dierbare op, maandag – zondag tussen 08:00 en 17.00 uur, en brengen hem of haar naar uitvaartcentrum Afscheidshuys Lingewaard te Bemmel of Afscheidshuys Sint Annamolen te Nijmegen voor de verzorging. Sneller overbrengen is ook mogelijk. Kiest u voor een spoedoverbrenging, dan halen wij uw dierbare binnen 4 uur op, ongeacht het tijdstip. Een spoedoverbrenging kunt u aangeven tijdens de melding van overlijden.

Nee! Als u vragen heeft kunt u ons op werkdagen tussen 09:00 – 16:00 uur bellen op telefoonnummer 06 – 820 029 19.

Wanneer u liever uw uitvaart telefonisch regelt dan brengen wij wel een toeslag voor administratiekosten in rekening.

Als de totaalprijs hoger is dan die van het beschreven uitvaartpakket, dan zijn er extra diensten gevraagd of nodig geweest. Wij berekenen extra kosten voor de volgende diensten:

 • Alleen bij crematiepakket Respectvol Plus een toeslag voor crematorium ’t Karbrugsche Veld te Bemmel ten opzichte van crematorium Jonkerbos te Nijmegen € 475,00
 • Verwijderen niet lichaamseigen hulpmiddelen € 115,00
 • Gebruik van een hygiënische hoes € 89,00
 • Toeslag overbrengen overledene maandag – vrijdag tussen 17.00 – 08.00 uur en in het weekend € 325,00
 • Toeslag verbrede en verdiepte uitvaartkist incl. ophalen af fabrikant en bezorgen uitvaartkist € 475,00
 • Toeslag overledene is zwaarder dan 120 kilo € 325,00
 • Toeslag extra rit omdat de verklaring overlijden niet aanwezig is € 310,00
 • Toeslag bijzondere omstandigheden (omgevingsvuil, ernstige verminking) € 265,00
 • Toeslag uitvoeren van een buikpunctie € 625,00
 • Toeslag telefonisch regelen van de uitvaart € 200,00
 • Toeslag versneld overbrengen binnen 4 uur € 445,00
 • Kosten zorginstelling of mortuarium ziekenhuis nader te bepalen

Indien de overledene zwaarder weegt dan 120 kg mogen onze medewerkers hem of haar niet alleen tillen en dragen. Het inzetten van meer personeel om het overbrengen en in de uitvaartkist leggen veilig en respectvol te kunnen verzorgen brengt extra kosten met zich mee. Wij brengen hiervoor een toeslag in rekening.

TIJDENS de uitvaart

Onze crematiepakketten en begrafenispakketten voorzien niet in een thuisopbaring.

Uw overleden dierbare zal worden overgebracht naar uitvaartcentrum Afscheidshuys Sint Annamolen te Nijmegen en aldaar worden opgebaard in een uitvaartkist.

De Eerlijke Prijs Uitvaart crematiepakketten en begrafenispakketten zijn inclusief uitvaartkist.

De uitvaartkist van Eerlijke Prijs Uitvaart is een milieuvriendelijk ecologische uitvaartkist of een volwaardig houten vuren uitvaartkist (door Eerlijke Prijs Uitvaart te bepalen).

Ecologische uitvaartkist

Ecologische uitvaartkist

Houten vuren uitvaartkist

Wanneer u kiest voor ons crematiepakket ‘Respectvol Plus’ of begrafenispakket ‘Respectvol Plus’ dan kiest u voor aanwezigheid in het crematorium of op de begraafplaats.

Ons crematiepakket ‘Respectvol’ en begrafenispakket ‘Respectvol’ voorziet niet in de mogelijkheid om aanwezig te zijn. 

Binnen de wettelijke termijn van 6 werkdagen vindt de crematie of begrafenis plaats in een door Eerlijke Prijs Uitvaart  aan te wijzen crematorium in de regio Bemmel en Nijmegen of op begraafplaats Rustoord te Nijmegen.

Zodra Eerlijke Prijs Uitvaart de melding van overlijden heeft ontvangen en u heeft het gewenste pakket aangegeven bij ons, dan gaan wij kijken wanneer wij de uitvaart kunnen inplannen. Dit melden wij u zo spoedig mogelijk.

In de aula van begraafplaats Rustoord, in het rouwcentrum van crematorium Jonkerbos te Nijmgen en crematorium ’t Karbrugsche Veld te Bemmelis het niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen. Dit vanwege de strenge hygiëne- en veiligheidsvoorschriften waaraan de begraafplaats en het crematorium zich moeten houden.

U bent vrij om tijdens het afscheid nemen in de aula van begraafplaats Rustoord of in het rouwcentrum van crematorium Jonkerbos te plaatsen. Bloemen kunnen niet eerder bezorgd worden bij uitvaartcentrum Afscheidshuys Sint Annamolen.

Nee, helaas is de doorgegeven datum en tijd van de uitvaart bindend. De plaats en tijd van de uitvaart wordt door Eerlijke Prijs Uitvaart bepaald. U kunt hierop geen invloed uitoefenen. Op deze manier kunnen wij optimaal gebruik maken van onze prijsafspraken en krijgt uw dierbare een professionele uitvaart voor een voordelig tarief.

NA de uitvaart

Na een crematie dient de as wettelijk één maand in het crematorium te blijven alvorens u deze kunt ophalen of dat de as wordt uitgestrooid.

Wanneer u kiest voor onze crematiepakketten dan kunt u zelf een afspraak maken met crematorium (indien u de asbus wilt ophalen) voor een adviesgesprek en mogelijke asbestemmingen en het afgeven van de as of het verstrooien van de as.

Let op: wordt de as niet binnen 6 maanden opgehaald, dan wordt deze alsnog over het verstrooiveld bij crematorium Jonkerbos te Nijmegen of crematorium ’t Karbrugsche Veld te Bemmel uitgestrooid.

Na het afscheid nemen in crematorium Jonkerbos, crematorium ’t Karbrugsche Veld of de ter aarde bestelling op begraafplaats Rustoord is er helaas geen ruimte om na te zitten of iets te consumeren.

Wilt u toch graag nog even nazitten, dan adviseren wij u dit te doen in een externe locatie of wellicht bij een van de nabestaanden thuis.

De kosten voor de uitvaart dienen minimaal 24 uur voor aanvang van de uitvaart op het bankrekeningnummer van Eerlijke Prijs Uitvaart te zijn bijgeschreven of contant, na overleg met Eerlijke Prijs Uitvaart, te worden voldaan.

De definitieve factuur ontvangt u vervolgens binnen 2 weken na de uitvaart.

Budget Afscheid
Budget Uitvaart
Budget Crematiepakket