HOE WERKT
EERLIJKE PRIJS UITVAART?

STAP VOOR STAP

Hoe regelt u een Eerlijke Prijs Uitvaart ‘Respectvol’ of Eerlijke Prijs Uitvaart ‘Respectvol Plus’ crematie of begrafenis. Waar moet u rekening mee houden, hoe gaat het in zijn werk, wanneer is de uitvaart en wat komt er allemaal bij kijken?

Via onderstaande punten nemen wij u stap voor stap mee in het proces. Mocht u vragen hebben? Kijk dan bij de veel gestelde vragen.

Goedkope uitvaart Nijmegen

Een naaste overlijdt. Wat nu?

Wanneer een naaste overlijdt kunt u gerust uw verdriet en emoties de ruimte geven. Kom daarna in actie, of vraag iemand in uw omgeving dit voor u te doen.

Bel ons na overlijden op telefoonnummer 06 – 820 029 19 en geef het crematiepakket of begrafenispakket van uw keuze door.

Het zorgteam van Eerlijke Prijs Uitvaart komt op het afgesproken tijdstip, maandag – zondag tussen 08:00 en 17.00 uur, naar de plaats van overlijden en brengt uw dierbare voor een standaard opbaring naar één van onze uitvaartcentra Afscheidshuys Lingewaard aan de Dorpsstraat 41 te Bemmel of Afscheidshuys Sint Annamolen aan de Hatertseweg 10 B te Nijmegen.

Selecteer vervolgens het budget uitvaartpakket van uw keuze en kies ‘nu regelen’. Vervolgens volgt u, na onderstaande informatie gelezen te hebben, de stappen in verdere proces. Indien het voor u niet mogelijk is online uw uitvaart te regelen dan behoort een telefonisch regelgesprek ook tot de mogelijkheden. Via telefoonnummer 06 – 820 029 19 helpen wij u graag.

Voor het telefonisch regelen brengen wij wel een toeslag voor administratiekosten in rekening.

Meld het overlijden bij een arts

Bent u thuis? Meld het overlijden dan bij de huisarts van de overledene of ’s avonds/’s nachts/in het weekend bij de huisartsenpost. De arts stelt het overlijden vast en vult de door hem meegebrachte overlijdenspapieren ter plekke in. Dit gaat, indien mogelijk, in overleg met de nabestaanden. Wanneer iemand in een zorginstelling of ziekenhuis overlijdt, sein dan iemand in van het verplegend personeel. Vervolgens zal er een arts bij uw dierbare komen.

Het is wettelijk voorgeschreven dat een arts het overlijden formeel vaststelt. De arts vult daarna de verklaring van overlijden in (A- en B-verklaring) met het verzoek deze te overhandigen aan de uitvaartonderneming. Eerlijke Prijs Uitvaart doet vervolgens aangifte van overlijden in de gemeente waar uw dierbare is overleden.

Let op: zorg dat de verklaring van overlijden aanwezig is bij aankomst van ons zorgteam
Zonder deze verklaring kunnen onze medewerkers niet starten en moeten wij later terugkomen. Voor deze extra rit worden extra kosten in rekening gebracht.

Neem contact op met Eerlijke Prijs Uitvaart, wij zijn dag en nacht bereikbaar voor het melden van een overlijden

Bel ons na overlijden op telefoonnummer 06 – 820 029 19

Het zorgteam van Eerlijke Prijs Uitvaart komt op het afgesproken tijdstip, maandag – zondag tussen 08:00 en 17.00 uur, naar de plaats van overlijden en brengt uw dierbare voor een standaard opbaring naar één van onze uitvaartcentra Afscheidshuys Lingewaard aan de Doctor Poellstraat 2 te Bemmel of Afscheidshuys Sint Annamolen aan de Hatertseweg 10 B te Nijmegen. Voor overbrengen maandag – vrijdag tussen 17:00 en 08:00 uur en in het weekend geldt een toeslag.

Stel naasten op de hoogte

Neem contact op met de mensen die het dichts bij de overledene stonden. Doe wat voor u gevoelsmatig het beste past. Belt u liever eerst familieleden of andere naasten en pas daarna een arts, prima.

Leg alvast kleding en papieren klaar voor ons zorgteam

Leg alvast de kleding, identiteitspapieren (van zowel uw dierbare als de opdrachtgever voor de uitvaart) en wellicht een foto van uw dierbare klaar voor ons zorgteam om een goed beeld te krijgen hoe uw dierbare er bij leven uitzag.

Overbrengen van uw dierbare naar Afscheidshuys Lingewaard te Bemmel of Afscheidshuys Sint Annamolen te Nijmegen

Binnen 8 uur halen wij uw dierbare op, maandag – zondag tussen 08:00 en 17.00 uur, en brengen hem of haar naar uitvaartcentrum Afscheidshuys Lingewaard te Bemmel of Afscheidshuys Sint Annamolen te Nijmegen voor de verzorging. Sneller overbrengen is ook mogelijk. Kiest u voor een spoedoverbrenging, dan halen wij uw dierbare binnen 4 uur op, ongeacht het tijdstip. Een spoedoverbrenging kunt u aangeven tijdens de melding van overlijden.

Afscheid nemen van uw dierbare

Bij ons budget crematiepakket ‘Respectvol’ en budget begrafenispakket ‘Respectvol’ wordt ervan uitgegaan dat u al persoonlijk afscheid heeft genomen en geen extra afscheidsmoment wenst.

Bij het Eerlijke Prijs Uitvaart crematiepakket ‘Respectvol’ en het Eerlijke Prijs Uitvaart begrafenispakket ‘Respectvol’ is geen aulaplechtigheid mogelijk.

Wanneer u kiest voor het Eerlijke Prijs Uitvaart begrafenispakket ‘Respectvol Plus’ dan bent u met uw gezin (maximaal 10 personen) op een afgesproken tijd welkom in de aula van begraafplaats Rustoord te Nijmegen om 30 minuten afscheid te nemen van uw dierbare inclusief sluiten van de uitvaartkist. Aansluitend mogen de nabestaanden (maximaal 10 personen) de overledene begeleiden naar het algemene graf in een grafkelder op begraafplaats Rustoord te Nijmegen.

Ons crematiepakket ‘Respectvol Plus’ biedt u wel de mogelijkheid om met maximaal 15 personen voor de duur van 30 minuten afscheid te nemen in het rouwcentrum van crematorium Jonkerbos te Nijmegen of crematorium ’t Karbrugsche Veld te Bemmel (toeslag voor crematorium Bemmel).

Wilt u toch afscheid kunnen nemen op de dag van de uitvaart?
Op de dag van de uitvaart bent u met uw gezin op een afgesproken tijd welkom in de aula van begraafplaats Rustoord of in het rouwcentrum van crematorium Jonkerbos te Nijmegen of crematorium ’t Karbrugsche Veld te Bemmel om afscheid te nemen van uw dierbare inclusief sluiten van de uitvaartkist (alleen bij Eerlijke Prijs Uitvaart crematiepakket ‘Respectvol Plus’ en Eerlijke Prijs Uitvaart begrafenispakket ‘Respectvol Plus’).

De dag en het tijdstip van afscheid nemen van uw dierbare in de aula van begraafplaats Rustoord of in het rouwcentrum van crematorium Jonkerbos te Nijmegen of crematorium ’t Karbrugsche Veld te Bemmel laten wij u als nabestaanden zo spoedig mogelijk weten.

Aangifte van overlijden in de gemeente van overlijden

Eerlijke Prijs Uitvaart zal de aangifte van overlijden verzorgen in de gemeente van overlijden (binnen een straal van 25 kilometer rond Bemmel en Nijmegen). U ontvangt vervolgens van ons of via onze partner de officiële akte van overlijden per mail of per post.

Ons werkgebied

De persoonlijke budgetuitvaart van Eerlijke Prijs Uitvaart is alleen van toepassing bij een overlijden binnen:

Alverna, Arnhem, Nijmegen, Lent, Oosterhout (Gld), Ressen, Wijchen, Batenburg, Balgoij, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Woezik, Heumen, Malden, Nederasselt, Overasselt, Molenhoek, Cuijk, Beers, Haps, Katwijk, Linden, Sint Agatha, Vianen, Grave, Velp, Escharen, Gassel, Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen, Berg en Dal, Beek, Breedeweg, De Horst, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Persingen, Ubbergen, Druten, Afferden, Deest, Horssen, Puiflijk, Plasmolen, Mook, Middelaar, Bemmel, Huissen, Haalderen, Gendt, Angeren, Doornenburg, Elden, Velp (Gld), Westervoort, Duiven, Zevenaar, Opheusen, Zetten, Herveld, Valburg, Heteren, Driel, Groessen, Loil, Wehl, Kilder, Beek, Zeddam, Stokkum, Ottersum, Milsbeek, Gennep, Herpen, Huisseling, Haren, Megen, Druten, Kesteren, Bennekom, Delen, Otterlo, Oosterbeek, Heteren, Heelsum, Andelst, Driel, Elst (Gld), Hemmen, Herveld, Homoet, Randwijk, Slijk-Ewijk, Valburg, en Zetten, Montferland, Renkum, Wageningen, Rhenen, ’s-Heerenberg, Doetinchem, Doesburg, Giesbeek, Rheden, Spankeren, Dieren, Ede en alle plaatsen die ook binnen de straal van 25 kilometer rond Bemmel en Nijmegen liggen.

Rouwkaarten

Rouwkaarten heeft Eerlijke Prijs Uitvaart niet opgenomen in haar budget crematiepakketten en budget begrafenispakketten. Mocht u toch rouwkaarten willen versturen dan kunt u dit zelf eenvoudig regelen bij MyCards.nl

Budget Crematiepakket
Budget Uitvaart
Budget Crematie